Fällbara skötbord för offentliga badrum

Har man småbarn känner man väl till alla utmaningar som följer med att vistas i gallerior eller på restaurang. Plötsligt behöver man byta blöjor på barnet och saknas ett ordentligt skötbord kan man många gånger behöva återvända hem istället för att fortsätta dagen på den plats var man befinner sig. Under åren har det blivit allt enklare att ha med sig barnen ut. Delvis till följd av att det nu finns ordentliga skötbord på flera offentliga badrum. Detta var tidigare någonting man bara såg sporadiskt. Att ha ett skötbord är en förutsättning för att man skall kunna byta blöjor på riktigt små barn. De något äldre kan gå enklare att byta blöja på i och med att de kan stå själva.

Robusta skötbord

I Sverige finns det många bra patent som kan nämnas. Ett av de som gjort skillnad för många är skötborden som går under namnet Robust. Dessa väggfasta skötbord tar minimal plats på ett badrum samtidigt som de är tillräckligt stabila för att man utan problem skall kunna genomföra ett blöjbyte på språng. Idén bakom Robust skötbord kom när mannen bakom patentet bytte blöja på ett verkstadsgolv. Här väcktes tanken om att man borde kunna få plats med ett stabilt och bra skötbord överallt.

Nu för tiden är dessa skötbord välkända och går att finna överallt i landet. Det finns även en internationell marknad för dessa skötbord. Att utforma ett skötbord är en konst. Initialt kan det kännas som en enkel uppgift utan allt för mycket variabler. Det är dock inte riktigt hela bilden. För att man skall kunna byta blöjor på ett säkert och bra sätt, krävs ett ordentligt underlag. Dessa madrassliknande dynor skall ligga på plats och inte kana fram och tillbaka. Vidare krävs en sarg som gör att barnet inte kan rulla av bordet. En hylla där man kan ställa våtservetter, blöjor, puder eller annat som behövs vid blöjbytet underlättar avsevärt! Därtill kommer behovet av rinnande vatten. Ett skötbord som står för långt ifrån handfatet kan bli en säkerhetsfara. Man behöver då lämna barnet varje gång man skall hämta vatten. Även om det bara gäller sekunder, är det mycket som kan hända under tiden.

Här finns en webbplats om skötbord och med fokus på robust. Ett väggfast skötbord som kommit att bli standard i många offentliga badrum i Sverige och utomlands. Att kunna erbjuda föräldrar ett stabilt och bra skötbord är viktigt om man vill kunna ta emot alla gäster till sitt varuhus, sin restaurang eller vad för plats som än kan tänkas vara intressant.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *