Vad kostar ett kontor/lokal på Kungsholmen?

Vad kostar ett kontor/lokal på Kungsholmen?

Generellt är det dyrt med både kontor och lokaler i Stockholm. Detta om man jämför priset per kvadratmeter i jämförelse med andra städer i Sverige. Ju mer centralt desto dyrare. Men samtidigt kan det vara extremt lönsamt både utifrån logistiska faktorer och möjlighet att sälja varor. Vad kostar en lokal på Kungsholmen? Här följer exempel på prisnivåer från december 2019 och ett par lediga lokaler på Kungsholmen som då låg ute på offentliga uthyrningssidor.

Kontor på 217 kvadratmeter

Önskas ett stort och centralt beläget kontor på Kungsholmen? Kontoret ligger i DN skrapan och bjuder därmed på mäktig utsikt över Stockholm. Enligt den webbportal som presenterar kontoret är uppskattad kostnad 106 700 kr per månad. Det skulle därmed innebära en kostnad per kvadratmeter på ca 491 kr. Som alltid med lediga lokaler och kontor sker en förhandling med fastighetsägaren innan ett exakt pris kan sättas.

111 kvadratmeter med kontor och ateljé

Ett annat objekt som låg ute samtidigt var en lokal på 111 kvadratmeter, även denna i centrala Kungsholmen. Eftersom det är en lokal på bottenvåningen kan den både användas till kontor, ateljé, utställningar eller liknande. En nackdel är däremot entrédörren som enbart har en höjd på 1,40 m.

Enligt ”hyresindikatorn” är priset 33 300 kr per månad. Det innebär därmed en kostnad per kvadratmeter och månad på 300 kr. Visserligen billigare än objektet ovan men här finns även helt andra förutsättningar.

Som visas kan alltså priset skilja relativt mycket. Framförallt handlar det om läge, storlek och vad lokalen är anpassad till. I DN-skrapan är det klassiska kontorslokaler medan det andra objektet snarare är en öppen lokal som kan användas till olika ändamål.

Hjälp med att söka?

Har du inte tid att gå igenom alla webbportaler på nätet som presenterar lediga lokaler? Det finns ett enklare sätt. Flera av dessa portaler erbjuder en gratis tjänst som innebär att man fyller i vilka krav som finns på lokalerna varpå de sedan matchar detta mot befintliga lediga lokaler inom önskat område.

På detta sätt kan man ställa krav som inte alltid nämns i produktbeskrivningarna. Det kan exempelvis vara att lokalen är extra ljudisolerad, har flera balkonger, många ingångar eller annat. Självklart finns det även en fördel att anmäla sig till ett par förmedlare eftersom de kan ha olika lokaler som förmedlas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *