Fördelar och nackdelar med kattförsäkring

Kattförsäkring kan hjälpa till att täcka kostnaderna för medicinsk behandling av ditt husdjur om det skulle bli sjukt eller skadat. Vissa planer täcker allt från akutvård till diagnostiska tester. Vissa planer täcker även cancer, men se till att du läser det finstilta.

Kattförsäkringar täcker kanske inte vissa sjukdomar eller redan existerande tillstånd. Att överväga en kattförsäkring för din älskade följeslagare kan hjälpa dig att spara pengar på behandling och hålla din katt frisk. Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna och nackdelarna med denna typ av försäkring.

Och även om djurförsäkringar som endast täcker olyckor vanligtvis är billigare än helhetsförsäkringar, se till att kontrollera att de täcker allt, inklusive diagnostiska tester och behandlingar. Se till att kontrollera om planen täcker sjukgymnastik eller alternativa behandlingar. Var också medveten om självrisken som du måste betala innan försäkringen börjar täcka dina kostnader. Var beredd att betala en liten självrisk för oväntade veterinärkostnader. Kattförsäkringspremierna kan bli höga när du blir sjuk eller när ditt husdjur drabbas av en allvarlig sjukdom.

När du väljer en kattförsäkring är det viktigt att komma ihåg att premiekostnaderna skiljer sig åt mellan olika raser. Vissa raser kostar mer än andra på grund av deras aktiva livsstil och höga risk för genetiska sjukdomar. Abessinierkatter är dyra att försäkra, medan friska raser tenderar att kosta mindre. Lyckligtvis har tonkinskatten de lägsta försäkringskostnaderna. Deras friska gener och robusta immunsystem gör den till ett bra val för de flesta djurägare.

Olika typer av kattförsäkringar

Du kan hitta många olika typer av kattförsäkringsplaner för din älskade kattvän. Du kan välja en som täcker redan existerande sjukdomar, men det finns också vissa begränsningar. Vissa av dessa försäkringar kräver att du betalar en årlig självrisk. Dessa kan vara höga, och de täcker endast akutvård och vissa medicinska ingrepp, som tandvård. Dessa planer kan också utesluta valfria ingrepp, som tandimplantat. Men du kan vara säker på att de täcker din katts viktigaste kostnader i händelse av en nödsituation.

Priset på planen beror på flera faktorer. Det finns årliga och livstidsgränser. Årliga gränser är de maximala utbetalningar som du är berättigad att få under året. De flesta företag sätter ingen gräns för livstidsutbetalningar, och månadspremierna är minimala. Det är enkelt att få en offert och det bör bara ta en minut. När du har fått din offert kan du titta på de olika planer som finns tillgängliga. Du kan hitta rätt plan för din kattkamrat utifrån de premier du är villig att betala.

Som det finns många olika typer av planer täcker Lemonades primära plan många vanliga hälsoproblem för katter. Den täcker dock inte elektiva ingrepp eller beteendebehandlingar. Den primära planen kostar dock 15 dollar i månaden. Andra planer, inklusive en hälsoplan, kostar ännu mer. Du kan få en kostnadsfri offert och läsa om de viktigaste punkterna. Du kommer att känna dig trygg med att din kattvän kommer att bli väl omhändertagen.

Fördelar med att köpa en sjukförsäkring för katter

Det finns flera fördelar med att skaffa en sjukförsäkring för katter. Kostnaderna kan minskas dramatiskt, men vissa försäkringsbolag erbjuder mycket begränsad täckning för en specifik sjukdom. Du bör undersöka kostnaderna för täckningen innan du tecknar dig för en sådan. Du kan jämföra priserna på olika försäkringar sida vid sida för att avgöra vilken försäkring som är mest prisvärd. När du sedan har valt din försäkring ska du se till att läsa villkoren noggrant. Det är nämligen möjligt att försäkringsplanen inte täcker vissa ingrepp eller diagnoser.

Även om kostnaden för medicinsk vård av katter kan verka relativt liten kan de oväntade kostnaderna lägga sig i luften under din katts livslängd. En bra sjukförsäkring för husdjur ersätter dig för en betydande del av de täckta veterinärkostnaderna. Förutom att ge ägaren sinnesfrid ger en sjukförsäkring för husdjur dig möjlighet att använda vilken veterinär eller akutvårdsaktör som helst. Detta är ett utmärkt sätt att se till att din katt får bästa möjliga vård. Om du köper en sjukförsäkring för katter kan du spara tusentals dollar i sjukvårdskostnader under ditt husdjurs livstid.

Kostnaden för sjukförsäkringsplaner för katter kan variera från så lite som 10 dollar per månad till så mycket som 80 dollar per år. Accident-only planer, eller ”accident-only” planer, är de mest prisvärda och täcker de flesta olyckor. Dessa är idealiska om din katt är frisk och aktiv men råkar ut för en olycklig olycka – till exempel att den kliar sig på grannens tvättbjörn. Kattförsäkringsplaner kan även gälla för äldre katter. Du kan spara en betydande summa pengar på en sjukförsäkring för katter med en heltäckande plan.